ПОМОЋ ОПШТИНЕ ЗА НАБАВКУ БОЖИЋНИХ ПЕЧЕНИЦА

Тридесет један припадник борачке популације из општине Петрово Божић ће прославити уз печенице за чију набавку су им средства обезбијеђена у буџету општине. По стотину марака уручено је за 11 чланова Општинске борачке организације и по 10 чланова Удружења ратних војних инвалида и Удружења ветерана општине Петрово. Руководиоци ових удружења захвалили су за помоћ општине те нагласили да би њихови животни проблеми као ствараоца Републике Српске морали бити ријешени системски.

„Ми немамо шта друго да кажемо осим да се захвалимо начелнику општине и његовим сарадницима, али начелнику посебно, јер је ово од њега кренуло“, рекао је Душан Дујковић, предсједник Општинске борачке организације.

„Ово је кап воде у мору јер ми ниотког немамо помоћ осим од наше општине. Захваљујем се начелнику општине, својим сарадницима у удружењу и надам се да ће убудуће бити и више“, истакао је Ратко Бијелић, предсједник општинског Удружења ратних војних инвалида.

„Захваљујем се начелнику и општини што су нам омогућили ова средства, мада сматрам да би то требало ријешити на сасвим други начин, кроз закон, да сви имају иста права и новчана примања“, нагласио је Анђелко Шешлак, предсједник Удружења ветерана општине Петрово.

Начелник општине је истакао да је већ постало пракса да пред Божић угости чланове борачке популације и уз скромне поклоне зажели им срећне празнике.

„Ради се о популацији која је стварала Републику Српску а данас, на жалост, теже живи. Удружења су идентификовали појединце и ево ми смо данас уприличили пријем на коме ћемо им уручити новчане поклоне“, рекао је начелник општине Озрен Петковић, нагласивши да ће ова пракса бити настављена и у наредним годинама. Он је свим припадницима борачке популације као и свим осталим грађанима општине Петрово, упутио честитке поводом Божића, са жељом да најрадоснији хришћански празник прославе у здрављу и весељу, са својим најмилијима.

Из буџета општине Петрово за рад Општинске борачке организације, Удружења ратних војних инвалида и Удружења ветерана ове године ће бити издвојено 26.800 марака, од чега је по пет хиљада планирано за поменута удружења а 16.800 за Општинску борачку организацију.