ПЕТКОВИЋ И ХЕЛИЋ ДЕФИНИСАЛИ ЗАЈЕДНИЧКЕ ПРОЈЕКТЕ

Општина Петрово и Град Грачаница ће у наредном периоду заједнички радити на санацији, уређењу или изградњи путева и мостова који повезују ове двије локалне заједнице. Ово је договорено на данашњем састанку начелника општине Петрово Озрена Петковића и градоначелника Грачанице Нусрета Хелића, одржаном у Грачаници.


Како је прецизирано обавеза Града Грачанице је уклањање дивљих депонија и уређење терена поред пута „Робот“ Грачаница – Сочковац, а двије локалне заједнице ће заједнички уредити мост (санирање рупа на коловозу и уређење ограде моста).


Када је у питању путни правац Какмуж – Лохиња договорено је да у што краћем временском периоду из градског буџета Грачанице буду издвојена средства за набавку посипног материјала, посипање и равнање ове дионице, а у наредном периоду Грачаница и Петрово ће заједнички радити на изналажењу финансијских средстава за асфалтирање овог пута.


Начелник Петковић на састанку је истакао да ће општина Петрово ускоро започети радове на санацији оштећења на мосту на ријеци Спречи, на путу Петрово – Ораховица, а градоначелник Хелић је истакао да ће из градског буџета издвојити средства за санацију оштећења на коловозу, од моста до укључења на магистрални пут Добој-Тузла.


Везано за изградњу новог спречког моста на путу Порјечина-Миричина Петковић је истакао да је у току израда пројектно-техничке документације моста и да ће након тога бити расписан тендер за одабир извођача радова, како би се што прије кренуло са изградњом. Градоначелник Хелић је истакао да ће град Грачаница учествовати у финансирању градње моста са 15%.


„Радићемо једно по једно, важно је да се договарамо и да имамо заједничке циљеве, а то је што бољи путеви и мостови који повезују наше локалне заједнице и наше суграђане“, истакли су први људи Петрова и Грачанице након састанка, којем је присуствовала и начелница Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Петрово Мира Катанић.