НОВА НАРЕДБА ОПШТИНСКОГ КРИЗНОГ ШТАБА

На данашњој телефонској сједници општинског Кризног штаба за борбу против вируса корона донесена је нова Наредба о превентивним мјерама  против ширења корона вируса, којом су раније прописане забране продужене до 11. маја.

Продужена је забрана рада свим угоститељским објектима, спортским кладионицама, фитнес центрима, дјечијим играоницама као и рад спортских организација и школа спорта, одржавање тренинга и организовање такмичења, као и рад културно-умјетничких друштава. Забрањено је и обављање услужних дјелатности чије обављање захтијева непосредан контакт са корисницима.

За разлику од претходне наредбе новом је, у периоду од 07:00 до 18:00, дозвољен рад угоститељским објектима који могу вршити доставу и шалтерску продају хране и пића, без могућности услуживања и конзумирања унутар и испред објекта.

Рад трговачким центрима и свим осталим трговинским радњама  као и субјектима који обављају дјелатност производње хљеба и пецива и даље је ограничен на период од 07:00 до 18:00 часова радним односно на период од 07:00 до 12:00 у дане викенда.

Рад апотека, осим апотеке која организује дежурство, те рад пољопривредних апотека, радним даном ограничен је на период од 07:00 до 18:00 часова а у дане викенда од 07:00 до 15:00 часова.

Рад бензинских пумпи и маркета на бензинским пумпама ограничен је на период од 07:00 до 19:00 часова.