ДИСТРИБУИСАНИ ПАКЕТИ ОБЕЗБИЈЕЂЕНИ ЗАХВАЉУЈУЋИ ПРОЈЕКТУ ПРО-БУДУЋНОСТ

Као вид помоћи у борби са последицама пандемије корона вируса тридесет двије породице са подручја општине Петрово добиле су прехрамбено-хигијенске пакете, обезбијеђене од стране УСАИД-а кроз пројекат ПРО-Будућност, којег имплементира ЦРС.

Дистрибуција пакета извршена је јуче и данас а корисници су сви дијализни пацијенти са подручја ове општине, њих дванаест, те двадесет породица тешког материјалног стања.

Пакете је суграђанима уручио начелник општине Озрен Петковић који је нагласио да општинска администрација на чијем је челу настоји доћи до свих оних којима је у овој ситуацији неопходна помоћ.

„Ми смо заиста кроз ову пандемију интервенисали на свим пољима, и кроз подјелу сјеменских пакета и кроз социјална давања, а овај пут смо одлучили да, између осталог помогнемо дијализне пацијенте и друге породице којима је помоћ неопходна. Велику  захвалност дугујемо УСАИД-у и пројекту ПРО-Будућност што су препознали тешку ситуацију у локалним  заједницама, међу којима је и наша“, истакао је Петковић.

Он је подсјетио да су захваљујући доброј дугогодишњој сарадњи са УСАИД-ом и ЦРС-ом, као имплементатором пројекта ПРО-Будућност, протеклих година у општини Петрово реализовани бројни пројекти а посебно нагласио помоћ  коју је ова локална заједница кроз овај пројекат добила у санацији катастрофалних последица проузрокованих поплавама 2014. године.