ОДРЖАНЕ ТРАДИЦИОНАЛНЕ “ГОСПОЈИНСКЕ ДЈЕЧИЈЕ РАДОСТИ”

У Петрову су вечерас, у оквиру манифестације “Госпојинске дјечије радости”, уручени бицикли за 46 малишана са подручја ове општине. Бицикли су уручени за дјецу која су рођена послије 1. септембра прошле године.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић рекао је новинарима да је ријеч о шестој по реду манифестацији и симболичној подршци породици и младим брачним паровима.

“Ради се о симболичном али од срца поклону нашим најмлађим суграђанима”, изјавио је Петковић и најавио наставак ове активности и у наредном периоду. Петковић је истакао да се у протеклом периоду у овој локалној заједници годишње рађало између 45 до 55 беба, да је стање прираштаја стабилно али не и задовољавајуће. Он је изразио жаљење што је ове године изостао одговарајући културни програм због превентивних мјера и вируса короне.

Родитељи су позитивно оцијенили организовање овакве манифестације. Мајка прворођене бебе у овој години Љиљана Митровић поздравила је гесту локалне управе с обзиром да се дарују најмалађи, а Ненад Поповић изразио је наду да се ова традиција настави на задовољство младих брачних парова.

Шесте “Госпојинске дјечије радости” одржане су у Дому културе у Петрову.