ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА СПРЕЧКОГ МОСТА

Нови мост на ријеци Спречи којим су поново мјештани насеља Порјечина добили излаз на магистрални пут Добој-Тузла а мјештани Миричине (Град Грачаница) приступ пољопривредном земљишту, данас је званично пуштен у саобраћај. Асфалтирањем коловозне траке преко моста и на прилазима мосту данас су окончани сви планирани радови.

„Ово је највећи инфраструктурни пројекат реализован у овој години и симболичан завршетак године која ће, упркос проблемима изазваним пандемијом корона вируса, остати забиљежена као година у којој смо градили у свим мјесним заједницама наше општине. Већ почетком прољећа смо најавили да ће територија наше општине у мјесецима пред нама бити велико радилиште и тако је и било. Велико ми је задовољство што смо упркос тешкоћама успјели реализовати планиране пројекте и као круну свега у саобраћај пустити и овај нови мост“, рекао је начелник општине Озрен Петковић.

Он је нагласио да је уговорна вриједност радова на изградњи моста 252.980 конвертибилних марака.

„Средства за изградњу моста обезбиједила је општина Петрово и то дијелом из кредитног задужења а дијелом из редовних буџетских средстава. Ми имамо договор и обећање од стране градоначелника Грачанице господина Нусрета Хелића да ће ова локална заједница учествовати у финансирању пројекта изградње моста са 15% од укупне вриједности, те се надамо да ће то обећање бити и испуњено, посебно због чињенице да је овај мост на ентитетској линији и заправо спаја Петрово и Грачаницу“, нагласио је Петковић.

Извођач радова на овом пројекту била је фирма „Бетон“ д.о.о. Градишка. Нови мост је изграђен на мјесту гдје је до 26. маја 2019. године био стари жељезни мост, који се под теретом камиона урушио у ријечно корито.