СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА МЛАДУ ПЈЕСНИКИЊУ

Јелана Илић из Калуђерице добитница је треће награде литерног конкурса на тему „Верујете да је добро јаче од зла“, који је расписао Спомен-парк „Крагујевачки октобар“ у Крагујевцу. Ова ученица трећег разреда Економске школе у Добоју својом пјесмом „Свједочим“ пласирала се међу три најбоља литерарна ствараоца у категорији средњошколаца из Србије и окружења. Тим поводом данас је на свечаном пријему угостио начелник општине Петрово Озрен Петковић.

„Ово је скроман начин да дамо на значају стваралаштву и освојеној награди ове млада пјесникиња, која је међу онима који на најбољи начин нашу општину представљају у земљи и окружењу. На жалост мало је младих људи који се баве писаном ријечи али ево на сву срећу драгуљи ипак постоје. Јелени желим пуно успјеха у даљем животу, школовању и пјесничком стваралаштву а ја ћу скупа с мојим сарадницима увијек бити вјетар у леђа младим људима који су својим радом, знањем, успјесима, најбољи амбасадори наше општине“, рекао је Петковић.

Јеленина пјесма „Свједочим“ посвећена је страдању дјеце у Крагујевцу 21. октобра 1941. године, које представља један од највећих ратних злочина њемачке војске у ИИ свјетском рату. Пјесма је заснована на истинитој причи Драгољуба Јовановића, последњег преживјелог овог нацистичког злочина.

„У овој пјесми је пуно осјећања, пуно туге, није било лако писати али сматрам да је важно истаћи те емоције, да се схвати бол обичног народа“, каже Јелена, нагласивши да јој је освојена награда од великог значаја, посебно због чињенице да је на конкурс пристигло више од три стотине радова.

Јелена је захвалила начелнику Петковићу на пријему и поклонима а посебно, како је нагласила „због чињенице да цијени и награђује младе људе и тиме их подстиче да буду још бољи“.

Награда освојена на конкурсу Јелени ће бити уручена на умјетничкој манифестацији „Доста су свету једне Шумарице“ која ће се одржати 27. новембра у Крагујевцу.