ЈЕСЕЊИ МАСКЕНБАЛ ОСНОВАЦА ШКОЛЕ „ВУК КАРАЏИЋ“

Главну улицу у центру Петрова а потом и просторије „Цедама“ у згради Општине, данас је украсила необична дружина, окићена бојама и украсима јесени. Шешири, огртачи, хаљинице, кишобрани, украшени плодовима, листовима или гранчицама, били су права мала умјетничка дјела. А најљепши украси били су управо малишани, њих око седамдесет, који су од објекта ОШ „Вук Караџић“ Петрово до зграде Општине, у пратњи својих наставника и директора школе, поносно прошетали у креацијама, припремљеним уз помоћ родитеља и других помагача.

„Наш јесењи маскенбал постаје традиција којом желимо дати наш допринос михољданским свечаностима, односно прослави Дана и крсне славе општине. Ове године нас је лоше вријеме спријечило да баш на Михољдан направимо маскенбал али вјерујем да за овако лијеп догађај никада није касно“, рекла је директор школе Бојана Ђурић, нагласивши да су у маскенбалу учествовали ученици од првог до четвртог разреда, скупа са малишанима који су кренули у предшколски програм.

Шарену дружину дочекали су начелник општине Петрово Озрен Петковић и предсједник општинске Скупштине др Зоран Благојевић, који су им пожељели срећно дјетињство, пуно здравља, игре и дружења, те пуно успјеха у школовању и у животу.

„Ово су нам најљепши и најдражи гости и у ову зграду својим доласком донијели су пуно позитивне енергије“, истакли су челни људи Општине Петрово, који су малишанима припремили освјежење и слатке поклоне, те их позвали да већ на прољеће направе нови, прољећни маскенбал, како наредну посјету не би морали чекати до следеће јесени.