У ЧЕТВРТАК 08. СЕПТЕМБРА ПРОМОЦИЈА ПРОГРАМА „ПРОГРЕСУС“ У ПЕТРОВУ

Како аплицирати за бесповратна подстицајна средства за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње, које услове треба испунити, колики је износ подстицајних средстава, нека су од питања на која ће пољопривредници из општине Петрово добити одговоре у четвртак, када ће бити одржана промоција Програма подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске.


Представници Фондације за одрживи развој Републике Српске “Прогресус” промоцију ће одржати у Мултимедијалној сали Дома културе у Петрову са почетком у 11:00 часова.


Фондација за одрживи развој Републике Српске “Прогресус” објавила је 1. септембра јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Српској и Брчко дистрикту за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата у оквиру реализације првог Програма подршке Владе Мађарске привреди у Републици Српској.


Помоћ пољопривредницима у Републици Српској је прва фаза подршке коју су у новембру прошле године договорили премијер Мађарске Виктор Орбан и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.


Из Општинске управе Петрово позивају пољопривредне произвођаче да присуствују презентацији и искористе прилику за добијање информација о овом програму, кроз који ће бити додјељивано и до 70% бесповратних средства за набавку механизације, опреме и алата.