УЗГАЈИВАЧИМА ОВАЦА И КОЗА УРУЧЕНА РЈЕШЕЊА О ПРИЗНАВАЊУ ПРАВА НА ПОДСТИЦАЈ


Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је одржао састанак са узгајивачима оваца и коза из ове општине који су остварили право на подстицај из буџета општине за ову годину, којима је уручио рјешења о признавању права на подстицај. Услов за посатицај који подразумијева да имају стадо од најмање 50 оваца које су оствариле потомство односно 10 грла коза, остварило је седам узгајивача. Њима ће бити исплаћено укупно 2.590 КМ.


“У области козарства и овчарства до сада смо обезбјеђивали подстицајна средства само за узгајиваче коза а ово је први пут да смо обезбиједили и средства за узгајиваче оваца. Знам да то нису велика средства али вјерујем да ће добро доћи пољопривредницима”, рекао је Петковић, истакавши да ће новац бити на рачунима пољопривредника најкасније у току наредне седмице.


Када су у питању подстицајна средства за пољопривредне произвођаче из буџета општине Петрово за ову годину издвајају се средства и за пчеларе, произвођаче млијека, за узгој крава у систему крава-теле, узгој квалитетно приплодних крмача, узгој товних пилића те произвођаче краставца корнишона и паприке. Обезбијеђена је и подршка младим пољопривредним произвођачима и подршка за набавку пластеника.