СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ

Милица Милотић из Калуђерице и Анђела Павловић из Карановца, као ученици генерације основних школа „Вук Караџић“ Петрово и „Свети Сава“ Какмуж, те Марина Драгић из Бајковца, најбоља средњошколка СШЦ Петрово и Јелена Шешлак из Петрова, као добитник Вукове дипломе, данас су биле гости начелника општине Петрово Озрена Петковића. Свечани пријем, како је нагласио Петковић, традиција је којом се одаје признање младим људима, најбољима у својој генерацији.


“Овај пут су то четири младе даме које поред свега краси и чињеница да су то марљиви ђаци, најбољи ученици, понос и њихових породица али и свих нас. Желим им пуно среће и успјеха у даљем школовању и животу уопште. Желим им да наставе бити добра дјеца, добри ђаци и постану добри и велики људи”, рекао је Петковић, нагласивши да локална самоуправа стоји на располагању и њима али и свим другим ученицима да помогне у оквиру својих могућности.


Младе даме су захвалиле начелнику на исказаној пажњи и истакле да им је то вјетар у леђа за савладавање препрека које их чекају у наставку школовања. А школовање ће Милица и Анђела наставити у Добоју, у медицинској односно саобраћајној школи а Јелена ће се за ветеринарскг техничара школовати у Бања Луци. Марина је одлучила да се запосли и годину дана стиче искуство и радне навике а наредне године да конкурише за полицијског службеника.


“Лично бих волио да своју будућност градите у нашој општини али гдје год да вас животни путеви одведу желим вам сву срећу”, рекао им је начелник општине и уручио новчане награде и поклоне.
Признање за њихов досадашњи успјех али и показатељ да је цијела локална заједница поносна на своје младе, паметне суграђанке, ученице генерације, показује и билборд с њиховим именима и фотографијама постављен на улазу у Петрово.