У СУСРЕТ МИХОЉДАНУ

Поводом Михољдана – Дана и Крсне славе општине Петрово, у наредним данима услиједиће бројне манифестације и свечаности, договорено је на данашњем састанку Организационог одбора „Михољског љета у Петрову“.


Како је прецизирано, већ у четвртак 04. октобра, одржаће се традиционална акција добровољног даривања крви, чији су организатори ОО Црвеног крста и Актив добровољних давалаца крви.

У сриједу 10. октобра, са почетком у 11:00 часова, одржаће се деветнаесте уличне трке, у којима ће учествовати основци узраста од шестог до деветог разреда из обје основне школе и средњошколци СШЦ Петрово.

Истог дана од 20:00 часова у Дому културе у Петрову биће одржан концерт етно групе „Ива“. Улаз ће бити бесплатан за све посјетиоце.

У четвртак 11. октобра, делегације општине Петрово и организација и удрружења проистеклих и последњег одбрамбено-отаџбинског рата, положиће цвијеће на спомен обиљежјима погинулим борцима Војске Републике Српске у Карановцу, Сочковцу, Какмужу, Порјечини и Кртови.

На Михољдан 12. октобра, од 09:00 часова, у цркви Покрова Пресвете Богородице у Петрову, биће служен парастос свим погинулим српским јунацима, а од 10:30 биће положено цвијеће у Спомен соби у згради општине и на спомен обиљежју у центру Петрова.

За 12:00 часова заказана је свечана сједница Скупштине општине, на којој ће заслужним појединцима, колективима и институцијама, бити уручене овогодишње награде и признања. Након тога услиједиће ломљење славског колача.

Вече Михољдана резервисано је за традиционалну међународну смотру фолклора, чији је организатор КУД „Милован Гајић“ Петрово. Домаћини ће, како с поносом најављују, између осталих угостити и чланове друштава из Србије, Украјине и Индије. Смотра ће се одржати у сали Дома културе у Петрову са почетком у 18:00 часова.

У недјељу 14. октобра, у организацији ШК „Озрен“, са почетком у 09:00 часова, одржаће се традиционални шаховски турнир.

„Михољско љето у Петрову“ завршиће се у недјељу 21. октобра, и то симболичним преласком у јесен, када ће се на Тргу Немањића одржати манифестација „Озренска јесен“ , која ће и ове године окупити десетине излагача, како из општине Петрово тако и из шире регије.

Организатори су упутили позив свим суграђанима и пријатељима општине Петрово да својим присуством увеличају празничне дане ове локалне заједнице.