НА МУЦИ СЕ ПОЗНАЈУ ПРИЈАТЕЉИ

Да је организација World Vision (Ворлд Вижн) дугогодишњи пријатељ општине Петрово и њених грађана, доказано је пуно пута у протеклим годинама. Бројни пројекти, хуманитарне и друге акције, чији је циљ помоћ рањивим категоријама становништва и посебно дјеци, реализовани су захваљујући овој организаци.

И када се цијели свијет нашао у огромним проблемима због пандемије корона вируса, World Vision је опет ту да помогне колико може. Њихова помоћ овај пут огледа се у финансијским средствима у износу од 10.000 марака, намијењених плаћању дијела сјеменских пакета, који су на иницијативу начелника општине подијељени становништву односно породицама, међу којима су и породице са више дјеце.

„Већ је познато да су пакети подијељени за 820 породица, односно свим нашим суграђанима који су се пријавили, уз једину обавезу да добијене количине засију. У економској кризи, која ће бојим се услиједити послије ове пандемије, основни задатак нам је да наше становништво има довољне количине хране а  мислим да смо овом подршком прољетној сјетви пуно учинили по том питању. Друга страна медаље је обезбјеђење средстава за плаћање сјеменских пакета, која нису била планирана у буџету. Једини који су нам у томе помогли, онолико колико је то у њиховој могућности, је организација World Vision, којој смо неизмјерно захвални, како на томе тако и на свим осталим помоћима током дугогодишњег периода сарадње“, рекао је начелник општине Озрен Петковић, нагласивши да је ово доказ да су прави пријатељи, попут World Vision-а, на жалост ријеткост, али самим тим још вредније благо у животу и појединца и заједнице.