„ПОЗЛАЋЕНА“ МАЛЕНА САНДРА ПАНИЋ ИЗ СОЧКОВЦА

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је златником даривао малену Сандру Панић из Сочковца, рођену 02. јануара, прву бебу са територије ове локалне заједнице рођену у новој години. Малена Сандра радост и срећу донијела је прије свега својим родитељима, Мелиси и Владимиру и брату Ведрану, али је обрадовала и дародавца, који је, како каже, срећан што је већ другог дана нове године општина постала богатија за једног становника.

„За разлику од година када смо на прву бебу чекали више дана, па и више од мјесец, малена Сандра је на свијет дошла одмах другог јануара. Надам се да ће по оној народној „по јутру се дан познаје“ година пред нама бити година са рекордним бројем новорођенчади, испуњена дјечијим смијехом и радошћу младих родитеља. Маленој принцези желим дуг и срећан живот, њеним родитељима честитам и желим да уживају у сваком дану одрастања својих малишана“, рекао је Петковић.

Срећна мама Мелиса рекла је да је Сандрин долазак на свијет протекао без икаквих проблема.

„Беба је рођена 02. јануара у 12:50, тешка 3.450 грама. За сат ипо све је било готово, опоравак је одличан, дошле смо кући јуче и ево уживамо сви заједно. Година нам је прелијепо почела самим Сандриним рођењем а нашу срећу употпунио је и овај поклон начелника општине. Драго ми је да у нашој општини постоји традиција даривања прворођене бебе и срећни смо што је управо наша беба овогодишња добитница златника. Заиста прелијеп почетак године“, рекла је мама Мелиса.

Традиција даривања златником прворођене бебе у новој години у општини Петрово започела је 2015. године, а поред овог поклона, у склопу пронаталитетне политике,  новчано се дарује свако новорођенче у овој општини, током цијеле године. У првој половини ове године са радом би требао почети и први вртић у општини Петрово, што ће бити значајна олакшица за младе родитеље.