НА РОЂЕНДАН РЕПУБЛИКЕ ПОЧАСТ ХРАБРИМ ОЗРЕНЦИМА

Поводом данашњег празника, Дана Републике Српске, у Спомен соби у згради општине Петрово прислужене су свијеће и положено цвијеће. Почаст храбрим Озренцима који су своје животе уградили у темеље Републике Српске одали су начелник општине Озрен Петковић, замјеник начелника Младен Никић, предсједници општинских организација и удружења проистеклих из претходног одбрамбено-отаџбинског рата Душан Дујковић, Ратко Бијелић и Анђелко Шешлак, општински службеник за питања бораца Раденко Благојевић и члан Општинске борачке организације Драган Јосиповић.

„Ови храбри синови, очеви, браћа, наши саборци којима на овај начин одајемо дужно поштовање, животе су дали бранећи своја огњишта, своје нејмилије, своју Озрен гору. Највише што се може дати дали су домовини чији рођендан данас поносно славимо. Њихова јуначка жртва допринијела је ономе што данас имамо а то је наша Република Српска, отаџбина која нам, како због њихове жртве тако и због будућих покољења, мора бити светиња коју ћемо чувати и бранити од сваког зла“, рекао је начелник општине Озрен Петковић.

У току последњег одбрамбено-отаџбинског рата са тадашњег простора општине Петрово погинуло је 226 бораца Војске Републике Српске.