ПОМОЋ ОПШТИНЕ ЗА НАБАВКУ БОЖИЋНИХ ПЕЧЕНИЦА

Тридесет један припадник борачке популације из општине Петрово Божић ће прославити уз печенице за чију набавку им је обезбијеђена помоћ из буџета општине. По стотину марака данас је уручено је за 11 чланова Општинске борачке организације и по 10 чланова Удружења ратних војних инвалида и Удружења ветерана општине Петрово.

“Захваљујем се начелнику који је изнашао могућности да и ове године на овај начин помогне члановима борачке популације. Надам се да ће ово некада бити системски ријешено а до тада још једном хвала за ову помоћ”, рекао је предсједник општинског Удружења ветерана Анђелко Шешлак.

„Као и сваке године ова помоћ нам пуно значи. Захвални смо начелнику општине за одличну досадашњу сарадњи и тако ћемо радити и даље“, истакао је предсједник Удружења ратних војних инвалида Ратко Бијелић.

Начелник општине је истакао да је вишегодишња пракса да пред Божић угости чланове борачке популације и уз скромне поклоне зажели им срећне празнике.

„Удружења су предложила појединце из свог чланства и ја се надам да ће им овај новчани поклон уљепшати предстојеће божићне празнике. Надам се да ће популација која је стварала Републику Српску дочекати да њихов статус буде законски регулисан и да им новчана накнада буде редовно мјесечно примање из буџета Републике. Ја овом приликом поручујем присутнима али и свим осталим члановима борачке популације из наше општине да сам ту за њихове проблеме и да ћу увијек прискочити у помоћ колико год је то могуће“, рекао је начелник општине Озрен Петковић.

Он је свим припадницима борачке популације као и свим осталим грађанима општине Петрово, упутио честитке поводом Божића, са жељом да најрадоснији хришћански празник прославе у здрављу и весељу, са својим најмилијима.