СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА МУЗИЧКЕ БИСЕРЕ

Начелник општине Петрово Озрен Петковић уприличио је данас свечани пријем за младе музичке таленте из ове општине: Лазара Благојевић, Ангелину, Георгину и Џонија Бахнан. Повод су били остварени успјеси ових малишана на музичким такмичењима.

Освојена прва награда на Међународном фестивалу у Грацу (Аустрија), прва награде на школском и на републичком такмичењу музичких школа Републике Српске, прва награду на интернационалном фестивалу музике Брчко – Скала, затим прва награда на Данима хармонике у Угљевику, само су неки од успјеха младог Лазара, за кога професорица Љубица Тимановић-Ролд каже да је невјероватан таленат, какав се ријетко среће. Он за себе каже да му је хармоника велика љубав.„Хармонику волим и зато сам почео да свирам а награде које добијам су ми потврда да то добро радим. Жеља ми је да завршим средњу музичку школу а потом и академију. Свирам и класичну и народну музику и уживам у томе“, каже једанаестогодишњи Лазар, који је завршио пети разред ОШ „Вук Караџић“ Петрово а као ученик другог разреда Основне музичке школе „Маркос Португал“ Добој с лакоћом свира програм шестог разреда.

Ангелина Бахнан, која свира виолину, на недавно одржаном XXVII Републичком такмичењу музичких школа РС освојила је прву награду, док је њена сестра Георгина, која свира клавир, освојила другу награду. Георгина је другу награду освојила и на Интернационалном фестивалу музике Брчко – Скала. Оve десетогодишњакиње завршиле су четврти разред основне школе „Свети Сава“ Какмуж и први разред Основне музичке школе „Маркос Португал“.

Родитељи ових малишана не крију понос и кажу да није увијек баш лако али да ће својој дјеци пружити максималну подршку.

„Ми смо ту да подржимо и школовање и наступе, наћи ћемо и времена и финансијских средстава да му олакшамо његов пут. Срце нам је пуно, посебно на његовим наступима кад видимо одушевљење које он изазива код публике“, каже Зоран Благојевић, отац малог Лазара.

„Тешко је имати времена да све посустижемо али истовремено осјећај је прелијеп. Срећна сам кад их чујем како свирају и у нашем дому увијек је весело“, рекла је Талин Бахнан, мајка Ангелине, Георгине и Џонија, нагласивши да су жеље родитеља једно али да ће подршку обезбиједити за оно што буду жељели њихови малишани.

Начелник Петковић је истакао да му је била велика част, срећа и задовољство угостити ове младе музичке бисере.„Поносан сам на чињеницу да наша релативно мала средина има овакве таленте. Од срца честитам и њима и њиховим родитељима на досадашњим успјесима и желим пуно успјеха у даљем раду. Овим пријемом жељели смо им показати да нам њихови успјеси пуно значе и да им дамо подршку за даљи рад“, истакао је Петковић.Млади таленти су овом приликом са начелником општине договорили да ће поводом Михољдана – Дана и Крсне славе општине Петрово, уприличити заједнички концерт, како би увеличали овај празник али и својим суграђанима показали свој таленат.