ПРИЈЕМ ЗА РЕПРЕЗЕНТАТИВЦЕ СРБИЈЕ У СЈЕДЕЋОЈ ОДБОЈЦИ

Начелник општине Петрово Озрен Петковић уприличио је данас пријем за чланове репрезентације Србије у сједећој одбојци, међу којима је већина играча из Републике Српске, а који се у Петрову припремају за предстојеће такмичење у Холандији и за Европско првенство у Турској. Петковић је током пријема изразио задовољство чињеницом да је ово трећи пут да се репрезентативци Србије за велика такмичења припремају управо у Петрову.

„Драго ми је што Озрен, односно општина Петрово, на неки начин постају база из које крећете на велика такмичења и желим вам пуно спортског успјеха али и среће и успјеха у животу и раду“, рекао је Петковић у обраћању гостима, нагласивши да је за једну релативно малу локалну заједницу попут Петрова велика част да угости репрезентацију.

Селектор и директор репрезентације Синиша Џакула и Слободан Јовандић као и потпредсједник Савеза сједеће одбојке инвалида Републике Србије Драган Достанић, нису крили одушевљење општином Петрово, њеним људима и срдачношћу какву доживљавају, како кажу, на сваком кораку.

„Домаћин је феноменалан, ту су за нас на сваком кораку, једна фантастична средина у којој се све препреке рјешавају у ходу. Прошао сам пуно припрема али нигдје нисам доживио овакав пријем, ово мало мјесто ме одушевило и показало да су овдје велики људи. Хвала им још једном а ја сам сигуран да ћемо овдје одрадити и други дио припрема за Европско првенство у Турској“, рекао је Џакула, појаснивши да репрезентација 29. јуна путује за Холандију на „Лигу нација“, након чега ће бити настављене припреме за првенство.

Директор репрезентације Слободан Јовандић истакао је да је сваки пут након досадашњих припрема у општини Петрово направљен искорак више у квалитету игре, озбиљности припрема и свега осталог.

„Овај пут имамо још боље услове и надамо се да ћемо остварити добре резултате на „Лиги нација“ у Холандији, гдје се такмичи осам најбољих репрезентација Европе, након чега настављамо припреме за Европско првенство у Анталији (Турска). Циљ је да из ове репрезентације извучемо максимум како бисмо у Анталији оправдали очекивања и управе и државе Србије“, рекао је Јовандић, упутивши овом приликом захвалност и Влади Републике Српске односно Министарству рада и борачко-инвалидске заштите и Министарству породице, омладине и спорта, који финансирају припреме репрезентативаца.

Потпредсједник Савеза сједеће одбојке инвалида Републике Србије Драган Достанић нагласио је да се у општини Петрово осјећају као код своје куће.

„Овај крај нас је купио својом добротом, срдачношћу, гостопримством какво нисмо имали нигдје а били смо у пуно градова и општина широм регије. У то име данас смо начелнику општине уручили захвалницу Општини Петрово за помоћ и допринос у раду репрезентације али и захвалницу Озрену Петковићу лично, који је по нашој оцјени најбољи начелник у Републици Српској“, рекао је Достанић.Репрезентација Србије ће у Петрову, са мањим прекидом, боравити до 27. јуна а за суботу 26. јун најављена је утакмица коју ће ови репрезентативци одиграти против репрезентације Словеније. Словенци ће у Петрово допутовати дан раније, предвођени Бранком Михорком, предсједником Европске организације сједеће одбојке.