ЕПИСКОП ФОТИЈЕ У КАКМУЖУ – СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ХРАМА ПРЕСВЕТЕ ТРОЈИЦЕ

Његово преосвештенство владика зворничко-тузлански Фотије служио је данас свету архијерејску литургију у храму Пресвете Тројице у Какмужу, гдје је са свештенством, монаштвом и вјерним народом прославио храмовну славу.

„У храмовима у општинама и градовима много је нашег благочестивог народа. То је добар знак да идемо правим путем, путем вере, путем подвига, путем нашега Светога Саве, путем наших Светих Отаца. То је добар показатељ нашим Србима који живе на распетом Косову и Метохији и у несретној Црној Гори, где се такође прогони оно што је српско, и на другим местима где живе православни Срби. Сви се утеше кад виде јединство између народа и свештенства, између цркве и свих благочестивих и богољубивих људи, наше деце, наше омладине. То је велики благослов и зато се радујем да смо данас, други дан Духова, овде да се Богу помолимо, да нам Бог да свако духовно добро које нас обнавља“, рекао је владика у бесједи, поручивши вјерницима да треба да теже идеалу доброте.

„Немојмо имати идеале које нам намећу преко телевизије, преко интернета или ко зна каквих глупости. Гледајмо само на честите и поштене људе у својој околини, у цркви на људе светитеље наше. То је пут којим треба да идемо, и кад тим путем идемо нећемо погрешити и нећемо кренути странпутицом“, нагласио је владика Фотије.

Вјерници су скупа са владиком, својим свештеником Душком Видовићем, настојатељем манастира Озрен архимандритом Гаврилом, архијерејским намјесником добојским Мирком Николићем и осталим свештеницима преломили славски колач, који је, уз остало послужење, припремио овогодишњи кум славе Драгић Ђурановић са породицом. Кумство за наредну годину преузео је Озрен Петковић.