ПРОМОВИСАНИ РЕЗУЛТАТИ ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ ПЕТРОВО

Осам реализованих пројеката и покренут један микробизнис резултати су дјеловања Омладинске банке Петрово у овој години. Постигнутим резултатима, који су промовисани данас на састанку одржаном у кабинету начелника општине, задовољни су у овој локалној заједници, али и у Фондацији „Мозаик“, која проводи програм Омладинска банка БиХ.

„Сарадња са Мозаиком донијела нам је добре резултате који се огледају не само кроз финансијску подршку у реализацији пројектних идеја младих него и у чињеници да су ти млади људи подстакнути да се лично укључе у програм, гдје им је дата прилика да аплицирају за средства и добију подршку за пројекат који је њима приоритетан. Овом приликом упућујем захвалност свим учесницима у програму, задовољан сам оним што је урађено и вјерујем да ћемо истим путем наставити и у будућности”, рекао је начелник општине Петрово Озрен Петковић.

Директор програма „Омладинска банка БиХ“ Жељко Пауковић истакао је да је промоција резултата један од начина да информације о овoм пројекту дођу до оних којима би управо овај пројекат могао бити од помоћи или „вјетар у леђа“ за реализацију неке пословне идеје. Као добар примјер он је навео „Димњачар Прашко“, као први и за сада једини аплицирани микро бизнис подржан од стране Омладинске банке Петрово, који је покренуо Маринко Цвјетковић.

“Поносни смо на 7 година партнерства Општине Петрово и Фондације Мозаик на развоју и подршци Омладинске банке Петрово, 1 микробизнис укупне вриједности 2.002,68 КМ и 48 пројеката укупне вриједности 135.881,88 КМ који су реализовали 758 младих волонтирајући и радећи 15717 сати да би 30435 особа имало директне користи од реализованих пројеката. Искрено се радујемо наставку нашег партнерства и резултатима које ћемо заједно остварити у 2022. години у складу са потписаним Меморандумом и Анексом I Меморандума о сарадњи за период 2019.-2022. године”, рекао је Пауковић.

Укупна вриједност реализованих пројеката у 2021. години износила је 16,167,60 КМ, од чега је општина Петрово издвојила 5.624,07КМ, фондација Мозаик 3.740,51КМ, а локални допринос заједнице је процијењен на 6.803,02 КМ. За микробизнис из буџета општине издвојено је 1.002,68КМ уз подршку Мозаика од 1.000 КМ.

Представници Фондације су овом приликом уручили захвалнице начелнику општине и члановима Управног одбора Омладинске банке Петрово, те нагласили да је до краја новембра отворен јавни позив за нове чланове Управног одбора.