АСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА ОД ПАЊИКА ПРЕМА ТУМАРАМА

Дионица пута Пањик-Тумаре на Озрену, дуга 560 метара, данас је асфалтирана захваљујући помоћи Владе Републике Српске, односно Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, из чијег буџета је обезбијеђено 50.000 КМ за овај пројекат. Иако је ово само дио пута који од Пањикa води ка Тумарама, мјештани су задовољни и захвални на донацији, уз наду да ће у наредном периоду пројекат бити настављен све до асфалтирања комплетног пута.

„Свака инвестиција је добро дошла и пуно нам значи а ова дионица посебно, и за становнике и за пролазнике. Захвалан сам свима који су нам обезбиједили ову донацију, Влади Републике Српске, Републичком секретаријату и начелнику општине Петрово, и надам се да ћемо радити и даље“, рекао је предсједник МЗ Пањик Миладин Недић.

„Ово је заједнички пројекат четири мјесне заједнице, Тумаре, Бријесница Доња, Пањик и Милино Село. Обратили смо се општини Лукавац и федералном министарству и они су нам асфалтирали дионицу од Тумара у правцу Бријеснице Доње у дужини од 500 метара. Обратили смо се општини Петрово и Влади Републике Српске и они су нам асфалтирали ову дионицу дугу 560 метара. Надам се да ће се пројекат асфалтирања пута од Пањика преко Тумара и Бријеснице Доње ка Лукавцу наставити, јер је то најзначајнији пројекат за повратнике на територији општине Лукавац. Захвални смо свима и још једном наглашавам да је ово од огромног значаја не само за Пањик него за све повратнике у српска села на територији општине Лукавац“, рекао је Љубиша Мијатовић, предсједник МЗ Тумаре.

Нови асфалтни пут данас су посјетили начелници општина Петрово и Лукавац, Озрен Петковић и Един Делић, који су нагласили да је ово један у низу примјера да ове двије локалне заједнице имају одличну сарадњу и да ентитетску линију гледају као нешто што људе не раздваја него даје могућност заједничког рада и улагања, а све с циљем обезбјеђивања што бољих услова за живот повратника.