ВИДОВДАНСКИ ПОМЕН ОЗРЕНСКИМ ЈУНАЦИМА

Предсједник Општинске борачке организације Душан Дујковић и чланови породица погинулих бораца, скупа са начелником општине Озреном Петковићем и предсједником Скупштине општине Зораном Благојевићем, данас су положили цвијеће и прислужили свијеће на спомен обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске у мјесним заједницама општине Петрово као и у МЗ Сижје.

„Видовдан, као један од највеђих празника српског народа, прилика је да се још једном, са великим поштовањем и дубоком захвалношћу, присјетимо свих јунака који су, бранећи своје породице, своја огњишта и свету српску земљу у темеље наше Републике Српске угрдили своје животе. Оно што је Војска Републике Српске у рату сачувала и створила данас је наша света обавеза да чувамо у миру, у нади да наш српски народ никада више неће морати крвљу бранити оно што је одувијек било наше“, рекао је овом приликом начелник општине Озрен Петковић.

Према подацима службе за борачка питања са простора тадашње општине Петрово крај рата није дочекало 225 Озренаца припадника Војске Републике Српске.