СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ


Адријана Алексић из Петрова и Бошко Петковић из Какмужа ученици су генерације основних школа „Вук Караџић“ Петрово и „Свети Сава“ Какмуж. Признање за ученика генерације Средњошколског центра Петрово понијела је Марија Радић из Сочковца. Њих троје данас је угостио начелник општине Озрен Петковић и том приликом им, уз честитке и жеље за пуно среће и успјеха у животу, уручио новчане награде и поклоне.


“Ви сте понос и својих родитеља али и цијеле локалне заједнице и само тако наставите. Волио бих да се након окончања школовања, након што савладате изазове и проблеме које носи то животно доба и одлазак у другу средину, вратите у нашу локалну заједницу и дате свој допринос животу и развоју овог краја. Ми смо ту за сваки могући вид помоћи, не само вама него и за сву осталу дјецу”, рекао је Петковић.


Адријана ће, како каже, школовање наставити у Медицинској школи у Добоју, Бошко у Гимназији у овом граду а Марија, која се већ годинама бави ликовном умјетношћу и која је већ имала самосталну изложбу, спрема се за упис на Академију умјетности у Бања Луци, гдје планира студирати графички дизајн.


“Најважније је да будете добри људи и да, гдје год да вас животни путеви одведу, знате да сте овдје увијек своји на своме”,рекао им је начелник општине.


Признање за њихов досадашњи успјех али и показатељ да је цијела локална заједница поносна на своје младе, паметне суграђане, показује и билборд с њиховим именима и фотографијама постављен на улазу у Петрово.