КАКМУЖАНИ ЈОШ ЈЕДНОМ НА ДЈЕЛУ – ПРОШИРЕЊЕ МОСТА КАО РЕЗУЛТАТ ЊИХОВЕ ИНИЦИЈАТИВЕ

Мост који спаја локални пут у засеоцима Баре и Међаш са регионалним путем Л007 Добој – Петрово, а који је због премале ширине био велики проблем за све возаче који га користе, ускоро ће бити шири за чак 2,5 метра. Радови на његовом проширењу започели су јутрос а све је резултат одличне сарадње мјештана овог дијела Какмужа, који су покренули иницијативу и који ће се лично ангажовати на извођењу радова, са локалном влашћу на челу са начелником општине који је обезбиједио неопходан грађевински материјал (жељезо и бетон).


“Овим ће бити ријешен велики вишедеценијски проблем а морам похвалити моје Какмужане који имају одличну праксу да уочавају проблеме, покрећу иницијативе и личним радом дају допринос у њиховом рјешавању. На овакав рад и синергију са локалном самоуправом требају се угледати и друге мјесне заједнице а подршка и помоћ Општине сигурно неће изостати”, рекао је начелник Озрен Петковић, приликом јутрошње посјете радилишта.

У претходном периоду реализоване су бројне акције које су иницирали Какмужани, од уређења путног појаса, изградње пропуста, кречења унутрашњости Дома културе, израде и постављања ограде на мосту у центру села ком је придодат и пјешачки прелаз, као и бројне друге.