У КАРАНОВЦУ СИНОЋ ОДРЖАНИ ПЕТНАЕСТИ ИЛИНДАНСКИ СУСРЕТИ

Уочи празника Светог пророка Илије у Дому културе у Карановцу синоћ су одржани традиционални Илиндански сусрети, смотра на којој је наступило шест културно-умјетничких друштава. Поред домаћина и организатора смотре, КУД-а “Озрен” Карановац, својом игром, ношњама и енергијом присустне су одушевили фолклораши КУД-ова из Модриче, Масловара, Бољанића, Петрова и посебно из Пецке (општина Осечина) из Србије, којима је ово био први долазак и наступ у општини Петрово.

КУД из Пецке пратила је и делегација општине Осечина, предвођена замјеником предсједника општине Биљаном Мићић и предсједником Скупштине општине Светозаром Гачићем те директором Библиотеке Осечина Аном Васиљевић.

“Општине Петрово и Осечина спојиле су се на нашој светој земљи на Косову, тамо је био први сусрет наших делегација. Од тада смо контакте проширили, ево нас вечерас у Карановцу, већ смо направили планове и договоре будуће сарадње а у наредном периоду ћемо све крунисати потписивањем Повеље о братимљењу”, истакла је Мићићева, која није крила одушевљење срдачношћу, гостопримством, ведрином и позитивном енергијом домаћина.

Присутне су на почетку Илинданских сусрета поздравили директор Центра та културу, информисање и спорт Слађана Лазаревић и предсједник КУД-а “Озрен” Остоја Ђурић а на крају вечери учесницима и донаторима уручене су захвалнице.