ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛСКИХ ОБЈЕКАТА

У обје основне школе на подручју општине Петрово започели су радови по пројекту „Реконструкција школских објеката“ вриједном 100.000 евра, који се финансира средствима Владе Србије.

Опремање дограђених учионица и мокрих чворова у Подручном ођељењу у Карановцу, нова столарија и фасада на објекту ПО у Сочковцу те набавка новог котла за гријање у ценралном школском објекту у Какмужу, дио је овог пројекта који се односи на ОШ „Свети Сава“. У ОШ „Вук Караџић“ Петрово биће уређена фискултурна сала и мокри чворови те ријешен проблем гријања овог дијела објекта а објекат Средњошколског центра добиће нови кров.

Како је истакао начелник општине Озрен Петковић, који је скупа са сарадницима обишао радове у Петрову и Карановцу, општина Петрово је провела све неопходне процедуре и извођач радова је већ ушао у посао.

„На скоро свим школским објектима биће нешто урађено у договору са директорима школа. Мислим да ће износ од 100.000 евра сигурно побољшати инфраструктуру и унаприједити школство на подручју општине Петрово. Највише средстава биће утрошено на опремање дограђених учионица и мокрих чворова на школском објекту у Карановцу“, рекао је Петковић, који је још једном за помоћ захвалио Влади Србије.

Извођач радова је предузеће „Симпро градња“ из Добоја а рок за завршетак мјесец дана.