ПОМОЋ УДРУЖЕЊА ОЗРЕНАЦА ИЗ ЦИРИХА

Прехрамбено-хигијенски пакети и новчана средства у износу од по 50 марака за петнаест породица са подручја општине Петрово које имају ђецу или пунољетна лица са психофизичким онеспособљењем у развоју и двије стотине марака за породицу са тешко обољелим ђететом, помоћ је коју су прикупили и донирали чланови Завичајног удружења Озренаца „Озрен – земља Немањића“ из Цириха. Представник удружења Лука Шешлак помоћ је јуче уручио Црвеном крсту Петрово, чији ће волонтери извршити дистрибцију породицама.

„Помоћ није велика али надамо се да ћемо барем колико-толику улхјепшати предстојеће празнике породицама којим аје помоћ намијењена“, истакао је Шешлак.

„Шта рећи осим хвала им, живи и здрави били па нам опет изашлиу у сусрет“, рекла је предсједник ОО ЦК Петровпо Вера Цвијановић.

За ову помоћ али и за све досадашње хуманитарне акције, којих је било заиста много, удружењу се захвалио и начелник општине Петрово Озрен Петковић.

„Завичајно удружење Озренаца из Цириха већ дужи низ година помаже грађане, не само општине Петрово него и цијелог Озрена. Ово је само једна од акција у низу њихових несебичних помоћи до сада. Хвала им и у моје лично име и у име свих људи који су добили помоћ“, рекао је Петковић.

Завичајно удружење „Озрен-земља Немањића“ из Цириха у априлу ове године Дому здравља „Озрен“ Петрово поклонило је комби возило за превоз дијализних болесника. У знак захвалносту за овај велики хумани гест општина Петрово је ово удружење одликовала Плакетом општине Михољско љето. За пружену помоћ, изражену племенитост, хуманост и љубав према човјеку ОО ЦК Петрово удружењу је додијелила захвалницу.