НОВОГОДИШЊИ БАЗАР ОСНОВАЦА У ПЕТРОВУ

У Основној школи „Вук Караџић“ у Петрову данас је организован трећи новогодишњи базар на ком су продавани ученички радови. Новогодишњи украси, икебане, честитке, ликовни радови и други експонати које су направили основци школе „Вук Караџић“ Петрово и њихови другари из школе „Свети Сава“ Какмуж, показали су велику креативност ученика, њихових наставника али и родитеља, који су такође били укључени у припрему базара.

Према ријечима директорице школе Бојане Ђурић, базар је постао традиционална манифестација која је сваке године све боље припремљена.

„Захваљујући ученицима, родитељима и наставницима, успјешно смо припремили предмете за данашњи базар. Сав новац од продаје експоната ићи ће за помоћ начем ученику Давиду Тодоровићу који се налази на лијечењу у Београду “, истакла је Ђурићева, изразивши захвалност свима који су учествовали у припреми базара, а посебно школи „Свети Сава“ Какмуж и невладиној организацији „Wорлд Висион“, која је обезбиједила материјале за израду експоната.

Своју креативност основци из Петрова показали су и у новогодишњој приредби која је претходила отварању Базара и којом су свечано ставили круну на прво полугодиште ове школске године, радујући се предстојећим празницима и данима распуста.

На крају данашње манифестације учесници су са задовољством констатовали да је од продаје експоната прикупљено 1.257 марака, које су предате Давидовом оцу, уз прегршт жеља да се Давид што прије врати својим другарима у школске клупе.