НОВА АСФАЛТНА ВЕЗА ТЕРИТОРИЈА ОПШТИНЕ ПЕТРОВО И ГРАДА ДОБОЈ

У МЗ Карановац у току су радови на асфалтирању дионице пута уз ријеку Прењу, дуге 1.550 метара, која ће ову мјесну заједницу повезати са Бољанићем. На овај начин још једним асфалтним путем повезују се територије општине Петрово и Града Добој, а пројекат асфалтирања заједнички и финансирају ове двије локалне заједнице уз учешће грађана.

Иницијативни одбор МЗ Карановац асфалтирање овог пута пријавио је на јавни позив општине Петрово којим је дата могућност грађанима да за сваку марку коју они прикупе из буџета општине буде издвојено исто толико. Мјештани су прикупили 25.000 марака, њихову акцију подржало је руководство Града Добој које је из градског буџета издвојило 35.715 марака, а у буџету општине Петрово обезбијеђено је 60.715 марака.

„Захвални смо начелнику општине Петрово Озрену Петковићу који је први подржао нашу иницијативу, градоначелнику Добоја Борису Јеринићу, господину Обрену Петровићу и доктору Зорану Благојевићу. Такође, захвалност дугујемо и свим грађанима који су својим средствима подржали ову нашу акцију и срећни смо да смо коначно дочекали дан да се овим путем простире асфлатна трака“, рекао је члан Иницијативног одбора Небојша Андрић.

„Ово је још један у низу путева које асфалтирамо по принципу марка на марку, који се показао као одличан примјер сарадње грађана и локалне управе. У помоћ нам је прискочило и руководство града Добоја као и посланик у Представничком дому Парламентарне Скупштине БиХ Обрен Петровић, тако да смо сви заједно обезбиједили значајна средства и ријешили проблем путне комуникације не само за мјештане који овдје живе него и за бројне туристе који посјећују овај крај наше општине“, истакао је начелник Петковић.