ПРИЈЕМ ЗА МЛАДОГ ПЈЕСНИКА

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је уприличио свечани пријем за младог пјесника Војислава Илића из Калуђерице, коме је недавно из штампе изашла прва збирка поезије „Дописништво Балкан“. Како је појаснио двадесетогодишњи аутор, ријеч је о збирци у којој су пјесме које је писао од краја основне школе па до данас.

„Књига се састоји из два дијела. У првом дијелу „Наслеђе“ говори се о родном крају, традицији, великанима, о љубави према отаџбини и свакоме и свему што је чини посебном. Други дио књиге под називом „Чекајући свитање“ приказује лошију страну данашњег друштва“, рекао је Војислав, нагласивши да су у књизи пјесме које су награђиване на конкурсима у Републици Српској и Србији али и оне које су сада по први пут представљене читаоцима.

„Војислава познајем од његовог рођења и слободно могу рећи да је то изузетно паметан, талентован, вриједан и способан млади човјек. Поносан сам на њега као нашег суграђанина, од срца му честитам на његовом књижевном првенцу и вјерујем да ћемо још пуно пута бити у прилици да на овај начин обиљежавамо и подржавамо његово књижевно стваралаштво“, рекао је Петковић.

Војислав Илић рођен је 2000. године у Добоју, основно образовање стекао је у Петрову а средњу школу, смјер туристички техничар, завршио је у Добоју. Носилац је Вукове дипломе и био је ђак генерације. Образовање је наставио на Факултету за туристички и хотелијерски менаџмент у Београду, гдје такође остварује запажене резлтате. За своје пјесничко стваралаштво, чији коријени датирају још из четвртог разреда основне школе, стекао је многобројна признања. Међу најзначајнијима су награде за пјесме „Свијећа вјечности“, „Тесли, зачетнику модернога свијета“ и „Молитва“, које су освојиле републичка признања и награде, а пјесма „Чуј нас Свети Саво“ је и међународно призната.