НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ У ПОСЈЕТИ СВЕТОСАВСКОМ ОМЛАДИНСКИМ КАМПУ

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је посјетио учеснике Светосавског омладинског кампа у озренском насељу Калуђерица, који се благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Фотија, а у организацији манастира Светог Николе на Озрену, одржава у Конаку краља Драгутина. Полазицима прве групе, у којој је 24 дјечака и дјевојчица са простора Републике Српске (Брчко, Попови, Дервента, Теслић, Модрича, Пилица, Пожарница, Теслић, Зворник) и Зубиног Потока са Косова и Метохије, Петковић је пожелио да из кампа и из општине Петрово понесу лијепе утиске, нова знања и пријатељства, а све их је обрадовао и почастио великом тортом.

„Овај камп има велики значај за све нас, дјецу која у њему учествују, вјероучитеље који раде са дјецом, али и цијелу локалну заједницу и нашу епархију. Захвалан сам Српској православној цркви што ево већ шесту годину окупља православну омладину управо на територији наше општине“, рекао је начелник Петковић.

Полазници кампа дане проводе у учењу, дружењу, спортским и забавним активностима, у прилици су да се упознају са многим важним културолошким темама које нису предмет редовних школских планова и програма. Пажња се посвећује и еколошком образовању, важности заштите и очувања природе, као и томе да се кроз музичке и умјетничке радионице поспијеши креативност код учесника. У току слободног времена полазници вријеме провoдe бавећи се спортом, играјући друштвене игре, гледајући документарне филмове, упознавајући се са историјским и културним благом Озрена, а данас им је, како рекоше њихови вјероучитељи, одредиште „Викенд на Озрену“, гдје ће поподне провести у савладавању изазова адреналин парка и уживању у љепотама овог мјеста за одмор и добро дружење.

Светосавски омладински камп на Озрену трајаће до 30. јула, а његово одржавање, поред општине Петрово, подржали су Републички секретаријат за вјере и организација “Ворлд вижн”.