“ЈАЧАЊЕ УЛОГЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У БиХ”: МЈЕШТАНИ ОДАБРАЛИ – ПУТЕВИ АСФАЛТИРАНИ

У МЗ Порјечина у општини Петрово данас су завршени радови асфалтирања дионице пута Селиште – школа, јуче је завршено асфалтирање пута Мала ријека-Стјепановића сокак-Пландиште-Алексићи-Зарићи у Сочковцу а прошле седмице асфалтирана је дионица пута према засеоку Наруци у Калуђерици, чиме су окончани пројекти асфалтирања које су као приоритетне одабрали мјештани ове три мјесне заједнице.

Пројекти су реализовани у склопу УНДП-овог пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“. Начелник општине Озрен Петковић раније је рекао да је ова локална заједница у пројекту „Јачање улоге мјесних заједница“ већ дужи низ година и да су за то вријеме реализовани бројни инфраструктурни пројекти, побољшана укљученост мјештана у одлучивање те информатички и на друге начине опремљене просторије мјесних заједница.

„Од пет мјесних заједница које су у овом пројекту, Сочковац, Какмуж, Петрово, Калуђерица и Порјечина, мјештани Калуђерице, Сочковца и Порјечине као приоритетне инфраструктурне пројекте одабрали су поменута асфалтирања. Циљ овог пројекта и јесте да управо мјештани бирају шта ће се радити у њиховој мјесној заједници а ми смо ту да њихове жеље и планове реализујемо, уз финансијску помоћ УНДП-а”, рекао је Петковић.

Радове асфалтирања у све три мјесне заједнице извео је „Риал шпед“ Добој Исток а укупна вриједност сва три пројекат је 123.478 марака. Мјештани Какмужа су као приоритетан изабрали пројекат реконструкције Дома културе у Какмужу а Петровљани су одабрали пројекат изградње тротоара у улици Цвијетина Тодића, дионица пута Добој-Петрово. Почетак реализација ова два пројекта очекује се у наредних мјесец дана.