АПРИЛ ПРОГЛАШЕН МЈЕСЕЦОМ ЧИСТОЋЕ

Одлуком начелника општине Петрово на простору ове локалне заједнице април је проглашен мјесецом чистоће а циљ ове одлуке јесте очување и заштита животне средине и подизање свијести грађана по овом питању. Како би се циљ и остварио, између осталог, биће проведена акција под називом „Април мјесец чистоће“, као акција увођења и одржавања комуналног реда, за чију реализацију је задужена Општинска управа.

С тим у вези Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове издало је обавјештење грађанима у ком се подсјећа да су власници и корисници пољопривредног земљишта, као и пословних и стамбених објеката, дужни да своје посједе одржавају у уредном стању, односно да окрче живицу око посједа, те да уклоне дивље депоније. У супротном ће бити санкционисани од стране Комуналне полиције.

У обавјештењу је наведено да су власници парцела дужни уклонити дивљу депонију са свог посједа и у случају да је отпад депонован од стране неког другог лица а податке о лицу које ствара дивљу депонију треба да пријаве Комуналној полицији.

„Од свих грађана очекујемо максимално учешће у уређењу простора у коме живимо и радимо“, поручују из надлежног општинског одјељења.