ЗАСАЂЕН УКРАСНИ ДРВОРЕД НА УЛАЗУ У ПЕТРОВО

Данас су на улазу у општину Петрово из правца Ораховице, непосредно уз мост на ријеци Спречи, у путном појасу засађене саднице украсног дрвећа, које ће у будућности својим лијепим крошњама пожељети добродошлицу свим путницима намјерницима у ову локалну заједницу.


Акцију садње предводио је начелник општине Озрен Петковић а у помоћ су прискочили службеници Општинске управе, Културно-туристичког и спортског центра, Добровољне ватрогасно-спасилачке јединице, Планинарског клуба и Еколошког удружења “Озренски Студенац”.


Уједно је ово и уређење међуентитетске линије између Општине Петрово и Града Грачаница а пројекат, кроз који су, поред набавке садница, набављене и 4 парковске клупе и канте за смеће, реализован је захваљујући сарадњи општине Петрово и Еколошког удружења “Озренски студенац” са Међународним форумом солидарности ЕММАУС.


Овај еко пројекат проведен је у склопу пројекта “Јачање зелене мреже у БиХ” који уз финансијску подршку амбасаде Италије у БиХ имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација – УНДП. Новчано учешће Општине Петрово износило је 2.500 марака.