ОДРЖАНО РЕГИОНАЛНО КВИЗ ТАКМИЧЕЊЕ „МИСЛИ МИНЕ“

Петрово је данас било домаћин регионалног квиз такмичења „Мисли мине“ на ком је учествовало седам екипа подмлатка Црвеног крста из општина добојске регије.

Екипе основних школа „Свети Сава“ Брод и Модрича, „Петар Кочић“ Теслић и Сјенина Ријека, „Никола Тесла“ Дервента, „Алекса Шантић“ Вукосавље и „Вук Караџић“ Петрово, које су се на ово такмичење пласирале након побједа у својим општинама, показале су висок ниво знања о теми „Мисли мине“.

За нијансу је боља од свих била екипа из Дервенте, којој је припао побједнички пехар, друго мјесто освојила је екипа из Брода а трећепласирана била је екипа из Петрова.

Такмичење је организовано у склопу Програма упозоравања на опасност од мина а основни циљ, како је истакао Радислав Кујунџић, члан Републичког одбора ЦК РС, је едукација младих да знају како да се понашају када се нађу у ситуацији да им пријети опасност од заостале мине или неког другог неексплодираног убојитог средства.

Добродошлицу учесницима такмичења пожељели су предсједница ОО ЦК Петрово Вера Цвијановић и начелник општине Озрен Петковић. Петковић је нагласио да је за ову локалну заједницу, у којој је још увијек велика површина загађена минама, ово такмичење, односно знање које млади стичу о опасности од мина, изузетно важно.

Екипа из Дервенте, као првопласирана, обезбиједила је учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 13. децембра на Палама.