ДВЈ ПЕТРОВО – ДОБРОВОЉЦИ КАО ПРОФЕСИОНАЛЦИ

Добровољна ватрогасна јединица Петрово је поново показала максималну професоналност!

Од уочавања пожара на економском објекту власника С.В. из Сочковца у 06:00, дојаве старјешини ДВЈ у 6:33, комплетна интервентна екипа ДВЈ, од 6 добровољних ватрогасаца Боро, Срђо, Горан, Драган и др. којим нажалост не уписасмо име, са навалним возилом уз руковођење старјешине Петковића, стигла је на пожариште у рекордном року у 06:41 (мање од 10 минута), и угасила пожар спријечивши ширење пожара и настанак без веће штете.


Научено и потврђено:
🎯Несрећа не бира мјесто и вријеме.
🎯Брзи и огранизовани приступ почетном гашењу и спречавању ширења ватре приручним средствима и алатом без панике
🎯Благовремена дојава ДВЈ одмах по уочавању пожара
🎯Брз одговор обучених и опремљених ватрогасаца у рангу професионалаца
🎯Солидарност у цјелини у самозаштити и организованој заштити ДОНОСИ ПОЗИТИВНЕ ЕФЕКТЕ.

По изјави, захвалног власника, штета је занемарива. Узрок пожара је званично неутврђен, а само као објективна и усаглашена претпоставка и власника и стручних лица ДВЈ као и припадника полицијске патроле ПС  Петрово који су такође у кратком року пристигли да су глодари оштетили електро водове изазваши кратки спој на очитом и евидентном иницијалном жаришту.


Без обзира на све, сви учесници су оправдано задовољни, што показују и њихови изрази лица.
Хвала свима који су урадили добар посао. Само на овакав начин несреће ове врсте могу бити ефектно отклоњене – без људских жртава и веће материјалне штете. А превентивне мјере су: добра комуникација, добро опремљена и обучена ДВЈ као и основно знање грађана.