АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА НАГРАДА ВРИЈЕДНИМ ПОРЈЕЧАНИМА

На путу Баре-Тодоровићи у насељу Порјечина, укупне дужине 1100 метара, становници ове мјесне заједнице општине Петрово још једном су показали да су прави сложни домаћини. Сами су уредили путни појас, уклонили раслиње, извршили грубо нивелисање и ископ путних канала. Порикупили су и дио новчаних средстава а све је кренуло од награде, коју су од УНДП-а БиХ добили као једна под најбољих мјесних заједница у БиХ.

„По позиву за најуспјешнију мјесну заједницу у пројекту ”Јачање улоге МЗ у БиХ” Порјечина је освојила треће мјесто и добила награду од 15.000 КМ. На форуму МЗ ми смо одлучили да та средства уложимо у реконструкцију и дијелом асфалтирање пута Баре-Тодориовићи и даље према Бјеланима. Укупна вриједност је око 28.000 марака, општина нам је издвојила из буџета 8.000 марака а 4.900 су прикупили наши мјештани“, рекао је Брано Марјановић, предсједник Савјета МЗ Порјечина.

Пут је, како су нам рекли мјештани, од великог значаја и то не само за Порјечане који живе у овом дијелу села, него и за све остале, јер ће сада до мјесног гробља ићи асфалтним путем

Начелник општине Петрово Озрен Петковић је нагласио да је иницијатива грађана и обезбјеђивање подршке од стране међународних организација, кључ успјеха када су у питању инфраструктурни пројекти.

„Општина Петрово не би могла сама да исфинансира бројне пројекте, а у синергији са УНДП-ом и грађанима успијевамо рјешавати инфраструктурне проблеме које углавном детектују сами грађани. Пројекат ”Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” је заиста добар пројекат и надам се да ће трајати још дуго“, рекао је Петковић.


Мјештани Порјечине кажу да им је план да у наредном периоду асфалтирају и преостали дио овог пута, али и да реализују бројне друге пројекте. Идеја имају, спремни су да увијек прво они засучу рукаве тако да вјерују да ће њихов труд и у будуће бити награђиван подршком.