ОЗРЕНСКИ ДАНИ ЛОВА ОД 24. ДО 26. ЈАНУАРА

У организацији Ловачког удружења “Озрен” Петрово а под покровитељством општине Петрово и Ловачког савеза РС, предстојећег викенда ће бити одржана манифестација “Озренски дани лова 2020”. Тим  поводом данас је у кабинету начелника општине одржан састанак на ком су издефинисани детаљи и протокол ове тродневне манифестације.

Почетак манифестације заказан је за петак, 24. јануар, када ће се у мултимедијалном центру у дому културе у Петрову, са почетком у 18:00 часова,  одржати стручна предавања на теме везане за лов и заштиту дивљачи, али и на тему афричке свињске куге, која је, како је истакнуто, нова пошаст која погађа како дивље свиње тако и свиње из узгоја.

У суботу ујутро, до 08:00 часова, планирано је окупљање учесника у кампу у Калуђерици, гдје ће домаћи произвођачи на штандовима гостима понудити своје производе попут меда, ракије, сира, купиновог вина, ручних и умјетничких радова.

Услиједиће лов на вука, који је, како су истакли чланови ловачког удружења „тачка на и“ ове манифестације, чији је примарни циљ окупљање, едукација и дружење, како ловаца тако и других лица заинтересованих за лов као спорт и туристичку грану.

По повратку из лова за све регистроване учеснике биће обезбијеђен ручак и дружење уз културно-забавни програм и богату томболу.

„Озренски дани лова 2020“ завршиће у недјељу 26. јануара, за кад је планиран лов шакала, лисице и дивље мачке.

Поред домаћина и чланова ловачких удружења из цијеле Републике Српске и БиХ, за ову манифестацију, која се по први пут одржава на простору општине Петрово, најављено је учешће и ловаца из Србије, Хрватске и Италије.