СВЕЧАНОСТИ У СЛАВУ СВЕТОГ САВЕ

У препуном храму Покрова Пресвете Богородице у Петрову, учествујући у литургијском слављу а потом и у пригодном програму, ученици ОШ „Вук Караџић“ прославили су првог српског светитеља и просветитеља Светог Саву.

Основци су у току литургије примили свету тајну причешћа а сви који су рецитовали или пјевали пјесме о Светом Сави, ученици од првог до петог разреда, награђени су пакетићима које су обезбиједили маркет “Ђурић”, Раде Бркић, продавница “Озренка” Калуђерица, продавница “Шоца” и школа.

Ученици су скупа са свештеником и директорицом школе Бојаном Ђурић преломили славски колач, а за све присутне припремљено је и послужење. Молитвеном слављу присуствовали су и начелник општине Озрен Петковић као и замјеник начелника Младен Никић.

Школску славу Светог Саву у присуству родитеља и других гостију, прославили су и основци из Какмужа, чија школа и носи имеСветог Саве. Као и сваке године ученици су скупа са својим наставницима припремили богату светосавску приредбу, након чега су сви скупа преломили славски колач.

Данашњи празник прослављен је и у Средњошколском центру Петрово, који такође Светог Саву прославља као крсну славу школе.