ОДРЖАНИ ПРВИ “ОЗРЕНСКИ ДАНИ ЛОВА”

Око пет стотина ловаца из цијеле Републике Српске, Федерације БиХ, али и из Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Италије, учествовало је у лову на вука, организованом 25.фебруара у склопу тродневне манифестације „Озренски дани лова 2020“. По повратку у камп у Калуђерици рекоше да је вук виђен али одстријељен није. То међутим није утицало на добро расположење свих учесника манифестације и одлично дружење уз пјесму и забавни програм.

„Веома смо задовољни одзивом колега ловаца на ову манифестацију коју смо ми по први пут организовали, уз несебичну помоћ начелника општине Петрово Озрена Петковића и Ловачког савеза на челу са предсједником Савом Минићем. Све је протекло без проблема, наши гости су веома задовољни а искористили смо ову прилику и за едукацију ловаца на предавању које смо организовали синоћ. Наша намјера је била да на простору нашег удружења имамо једну овакву манифестацију, да доведемо људе са простора цијеле бивше Југославије али и шире да виде чим ми располажемо, али и да се представимо ми као удружење и надамо се омасовимо чланство“, рекао је предсједник ЛУ „Озрен“ Петрово Зоран Мартић.

Предсједник Ловачког савеза РС Саво Минић истакао је да је Савез дао и моралну и материјалну подршку ловцима из општине Петрово и најавио да ће ова манифестација у оквиру Савеза постати традиционална.

„Лов је био успјешан, јер није било никаквих проблема. Вук је виђен али није одстријељен, што је добро, јер да га је лако одстријелити и не би био звијер каква јесте. Све похвале иду Ловачком удружењу „Озрен“ као организаторима и ми ћемо и убудуће овом удружењу и овој манифестацији пружити максималну подршку“, истакао је Минић. Он је искористио присуство великог броја ловаца из цијеле Републике Српске како би их упозорио на опасност која пријети од афричке свињске куге, позвао их на максималан опрез и одговорно понашање.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић истакао је да је општина помогла и финансијски и у организацији ове манифестације.

„Ово је манифестација која је од великог значаја за нашу општину, посебно као промотивна активност када је у питању туристичка понуда наше локалне заједнице, и захвалан сам Ловачком удружењу „Озрен“ Петрово које је направило овако нешто“, рекао је начелник Петковић.

„Озренски дани лова 2020“ започели су у петак 24. фебруара едукативним предавањима за ловце, на ком су еминентни стручњаци говорили о шумским предаторима али и о афричкој свињској куги, која је велика пријетња и дивљој и домаћој свињи. Манифестација је завршена у недјељу ловом на шакала, лисицу и дивљу мачку.