ОДРЖАН СЕДАМНАЕСТИ ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ОПШТИНЕ ПЕТРОВО

Бодибилдер Борислав Стјепановић из Какмужа, који је у прошлој години освојио титулу првака Балкана а на свјетском првенству се пласирао на друго мјесто, проглашен је за најбољег спортисту општине Петрово за 2019. годину. Пехар и диплому уручио му је начелник општине Озрен Петковић на седамнаестој манифестацији „Избор спортисте године општине Петрово“, одржаној вечерас.

За најуспјешнији спортски колектив проглашено је Планинарско друштво „Озрен – Краљица 883“ а признање за најуспјешнијег тренера отишло је у руке Љубише Трипуновића, који је средином јесењег дијела првенства преузео кормило ФК „Озрен“ Петрово, зауставио назадовање и стабилизовао рад овог спортског колектива.

За најбољег спортског радника у 2019. години проглашен је тренер Кошаркашког клуба „Озрен“ Петрово Дејан Благојевић, који је, између осталог, заслужан за одиграване турнира 3X3 баскет лиге у Петрову, по први пут и историји овог мјеста.

Стручни жири је за најуспјешније у јуниорској категорији прогласио џудисткињу секције Петрово Марију Којић и фудбалера из Петрова Огњена Цвјетковића, који ће у предстојећој полусезони заиграти у дресу бањалучког „Борца“. За најбоље кадете проглашени су џудисти секције Петрово Јелена Пејић и Марко Благојевић.

За најперспективније младе спортисте проглашени су џудисти клуба „Мороте“ из Карановца Ана Николић, Адријана Ристић и Слађан Симић, као и фудбалери Школе фудбала ФК „Озрен“ Петрово Милица Ћуковић, Иван Лазаревић и Лука Мишановић.

На вечерашњој манифестацији додијељена су и специјална признања и то Александру Катанићу, за индивидуални допринос у остваривању значајних спортских резултата ФК „Звијезда“ Какмуж, те стоносерима клуба „Озрен“ из Какмуж Дејану Стјепановићу и Давору Савићу, као најуспјешнијем спортском пару.

Плакета за животно ђело у области спорта и физичке културе општине Петрово постхумно је додијељена Бошку Вуковићу-Солету, који је иза себе оставио неизбрисив траг у свијету фудбала, посебно у раду ФК „Озрен“, чији је почасни предсједник био до краја живота.

Организатор манифестације “Избор спортисте године општине Петрово” је Културно-туристички и спортски центар, а покровитељ општина Петрово. Вечерашњу манифестацију,одржану у мултимедијалном центру Дома културе у Петрову, својим наступима обогатили су чланови музичке секције ОШ “Свети Сава” Какмуж.