ФОРМИРАН ОПШТИНСКИ КООРДИНАЦИОНИ ТИМ

Поступајући по наредби ресорног министарства о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, начелник општине Петрово данас је именовао Општински координациони тим, кога чине представници Општинске управе, Дома здравља „Озрен“, Општинске организације Црвеног крста и Цивилне заштите општине Петрово.  

На састанку одржаном данас у кабинету начелника општине, донесени су закључци према којима је обавеза Дома здравља да предузме све мјере по упутству Министарства здравља РС у вези са поступањем са лицима која се јаве на преглед а имају симптоме и знаке инфекције корона вируса. Обавеза Тима ће бити константно праћење ситуације у регији и прикупљање информација од здравствених институција, о чему ће грађане обевјештавати по потреби.

Суграђанима који су у задњих седам дана боравили на подручјима гдје влада епидемије, упућен је позив да, уколико примијете било какве симптоме грипа, телефонски контактирају свог породичног љекара или службу хитне медицинске помоћи на број 053/260-166.

На састанку је посебно наглашено да нема потребе за било каквом паником становништва, посебно због чињенице да на простору цијеле БиХ нема регистрованих пацијената заражених корона вирусом.