У ОВОЈ ГОДИНИ 11 НОВИХ СТИПЕНДИСТА ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

Поред тренутних дванаесторо студената, који се стипендирају из буџета општине Петрово а који су то право стекли ранијих година, у овој години биће додијељено једанаест нових стипендија, по стотину марака десет мјесеци годишње, одлучено је на данашњој 23. редовној сједници општинске Скупштине. У расправи о приједлогу ове одлуке одборници и позиције и опозиције сложили су се да предност код дођеле стипендија треба дати одличним ученицима и студентима државних факултета, те да тренутни правилник има одређене мањкавости које треба мијењати.


Начелник општине Озрен Петковић дискусије је оцијенио конструктивним те истакао да ће свакако одлични средњошколци имати предност код додјеле стипендија. Он је напоменуо да је у односу на прошлу годину број нових студенат повећан за четири, са седам на једанаест, те да је за стипендије у буџету општине планирано укупно 24.000 марака. За додјелу стипендија расписаће се јавни конкурс који ће бити објављен у једном од дневних листова већег тиража као и на сајту општине и на огласној табли Општинске управе општине Петрово.

Одборници су једногласно донијели одлуку о субвенцији за плаћање комуналних услуга домаћинствима из категорије корисника новчане помоћи социјалне заштите, туђе његе и помоћи, породица са четворо и више дјеце, породица у којима живе дјеца са посебним потребама, као и породицама са тешко обољелим члановима домаћинства и породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије. Субвенционираће се по 2,5 марке за одвоз смећа и за потрошњу воде.

На овом засиједању донесен је и Програм рада Скупштине општине за ову годину као и Програм категоризације и финансирања спорта и физичке културе.