НЕМА ЗАРАЖЕНИХ КОРОНА ВИРУСОМ, 66 ЛИЦА ПОД ЕПИДЕМИОЛОШКИМ НАДЗОРОМ

Координациони тим општине Петрово за праћење стања појаве болести изазване новим вирусом корона јутрос је одржао састанак на ком је констатовано да на територији општине Петрово нема регистрованих обољелих лица од корона вируса а да је у кућној изолацији, под  надзором 66 лица.

Начелник општине Озрен Петковић донио је нову наредбу, којом је, за разлику од наредбе која је до данас била на снази, потпуно забрањен рад свих угоститељских објеката на територији општине до 23. марта. Забрањен је и рад спортским кладионицама, фитнес центрима, дјечијим играоницама и свим спортским клубовима.

Радно вријеме трговачких центара и свих осталих трговинских радњи радним даном  ограничено је на период од 07:00 до 18:00 часова а у дане викенда од 07:00 до 12:00 часова.

Још једном је упућен јавни позив свим особама које су допутовале из иностранства да се одмах јаве у Дом здравља „Озрен“ Петрово позивом на телефонски број 053/260-166 и поступе по препорукама љекара. Свим грађанима општине Петрово препоручено је да предузму све потребне санитарно-хигијенске мјере у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

„Како би се у новонасталој ситуацији понашали одговорно молимо све суграђане да максимално ограниче напуштање кућа и станова“, закључено је на састанку.