ДОБРА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА, МЈЕРЕ ПРОДУЖЕНЕ ДО 27. АПРИЛА

На састанку општинског Кризног штаба за борбу против вируса корона, одржаном данас, до 27. априла продужене су све раније прописане мјере а констатовано је да је ситуација и са епидемиолошке и са безбједносне стране задовољавајућа. Наиме, како је истакнуто овом приликом, на територији општине Петрово нема лица позитивних на вирус корона, јер су сви рађени тестови били негативни.

Надлежни из Дома здравља „Озрен“ истакли су „да је ситуација стабилна,  да се сви процеси одвијају несметано, обезбијеђени су прописани услови и извршавају се све наредбе“.

Наведено је да  на територији општине у четрнаестодневној кућној изолацији има још пет лица као и 24 возача чија изолација траје сходно времену које проводе између двије туре. У општинском карантину, од 16 лица, пет лица је већ изашло из изолације а очекује се да ће до наредног понедјељка у карантину, уколико не буде новопридошлих,  остати само два лица.

Када је у питању дјелокруг рада припадника МУП-а Српске, Полицијска станица Петрово, изнесен је податак да је у претходном периоду 15 лица евидентирано у кршењу забране кретања те у више наврата кршење одредбе којом је забрањено окупљање више од три лица на јавним површинама.

Општинска организација Црвеног крста свакодневно проводи активности на терену, вршене су подјеле пакета помоћи социјално угроженим домаћинствима и лицима у стању потребе, а волонтери ове организације врше и доставу лијекова и обављају куповину лицима којима је по неком основу забрањено кретање.

Припадници Општинске службе Цивилне заштите и Добровољне ватрогасне јединице такође су у протеклом периоду обављали задатке везане за ванредно стање али и редовне послове, те су надлежни из ове области нагласили да је ситуација задовољавајуће.

„Морам нагласити да сам задовољан укупном ситуацијом на подручју наше општине али и радом свих институција и појединаца укључених у општински Штаб. Такође, за сваку похвалу су и наши грађани, који поштивањем прописаних мјера дају допринос томе да што безболније пребродима све недаће. Надам се да ћемо и у данима који су пред нама задржати овакву ситуацију, све до потпуног изласка из ванредног стања и повратка нормалном животу“, рекао је начелник општине Озрен Петковић.