ХАОС У СЛИВУ РИЈЕКЕ ЈАДРИНЕ


Сву страхоту снаге подивљале ријеке данас око осамнаест часова показала је Јадрина, која је, према ријечима очевидаца, у секунди провалила из корита а таласи су носили све пред собом. Страдале су куће и имања низводно од „Ковачевог“ моста у Петрову.


Вода је продрла у кућу породице Максимовић наносећи у унутрашњост куће и велике количине муља, породица Миросављевић остала је без помоћних зграда и доброг дијела земљишта које је бујица однијела, а код свих домаћинстава овог дијела Петрова вода је поплавила помоћне објекте а у двориштима направила хаос.


На терен су одмах изашли припадници Добровољне ватрогасне јединице Петрово који шмрковима испирају муљ из објеката а на поплављено подручје дошао је и начелник општине Озрен Петковић.


„Слична поплава десила се прије двије године али како људи кажу ово сада је горе. Ми смо тада одреаговали колико смо могли, чистили корито и правили насипе али очигледно да је то недовољно. Тражили смо помоћ надлежних републичких институција, међутим никакву помоћ добили нисмо. Разумијем бијес, тугу, разочарење ових људи, који улажу, санирају, поправе штете и ево шта се деси. Искрено се надам да ћемо након ове ситуације имати разумијевање надлежних републичких институција, јер буџет општине је недовољан за рјешавање овог проблема. А уколико се проблем корита не ријеши будућност свих ових људи овдје је крајње неизвјесна“, рекао је начелник Петковић.