УГОВОРИ СА 11 НОВИХ СТИПЕНДИСТА


Начелник општине Петрово Озрен Петковић у суботу је потписао једанаест уговора о стипендирању студената из ове локалне заједнице. Уговоре су потписали и студенти а због обавеза на факултетима за њих троје потпис су ставили њихови родитељи.

Како је Петковић истакао том приликом, због проблема изазваних пандемијом корона вируса, конкурс за додјелу стипендија из буџета општине био је продужен до краја маја, како би студентима била дата прилика да прикупе сву неопходну документацију за пријаву на конкурс. Пријавило се њих 12 а право на стипендију остварило је 11 студената. Међу њима су, између осталог, будући љекари, професори физике и енглеског језика, психолози, саобраћајни и грађевински инжењери.


“Овим младим људима желим пуно успјеха у школовању и надам се да ће након стицања академског звања стечено знање ставити у функцију на подручју наше општине и заједно са свима нама стварати бољу будућност. Стипендија јесте скромна, хиљаду марака годишње, али се надам да ће бити добра помоћ и студентима и њиховим родитељима”, рекао је Петковић.


Из буџета општине до сада је стипендирано 13 редовних студената, тако да ће укупан број стипендиста у овој години бити 24.