ОМЛАДИНСКА БАНКА ПЕТРОВО – ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ТРИ ПРОЈЕКТА

У Петрову су данас потписани уговори којима је неформалним групама младих из Карановца, Сочковца и Петрова одобрено укупно 4.336 марака за санацију фудбалског игралишта у Карановцу, изградњу љетниковца на излетишту Врела у Сочковцу и изградњу дјечијег игралишта у Петрову.

Како су истакли представници група, Петровљани ће са добијеним средствима започети изградњу новог дјечијег игралишта у улици Вељка Вуковића, биће набављена и постављена заштитна ограда, док су за наставак пројекта планирали прикупити средства од суграђана. Карановчани ће на постојећем игралишту код Подручног одјељења ОШ “Свети Сава” поставити заштитну мрежу.

Начелник општине Озрен Петковић захвалио је Фондацији Мозаик као имплементатору пројекта и младим људима који су се јавили на јавни позив, те изразио увјерење да су и овакви пројекти  мали кораци ка бољим условима за живот на овом простору.

Програм „Омладинска банка“ је наставак сарадње у четворогодишњем периоду, 2019.-2023. година, у ком ће општина Петрово и Фондација Мозаик заједно подржати пројекте и микробизнисе. У овој години већ је потписан уговор за реализацију пројекта групе младих Карановчана „Љепше и сигурније“, који је наставак изградње и опремања игралишта у непосредној близини цркве у Карановцу.