ЗАСИЈЕДАО ОПШТИНСКИ КРИЗНИ ШТАБ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА: ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА

Јутрос је одржана сједница општинског Штаба за борбу против вируса корона на којој је констатовано да је последњих дана дошло до погоршања ситуације када је у питању ширење вируса. Наиме, вирус је потврђен код једног службеника Центра за социјални рад Петрово, настањеног у Добоју, који се налази на кућном лијечењу, а од јутрос сви службеници ове установо одсуствују с посла.

Вирус је потврђен и код једног донедавног службеника Полицијске станице Петрово, који је такође на кућном лијечењу, а још двоје службеника, блиских контаката, налази се у кућној изолацији. Према ријечима командира ПС Петрово Дејана Јеремића тренутно је отежано функционисање реферата за регистрацију возила и издавање возачких дозвола, међутим сви послови се завршавају у законом предвиђеном року.

„Чињеница је да имамо погоршање ситуације, јер до сада, осим два лица на болничком лијечењу, нисмо имали суграђана којима је потврђено присуство вируса. Међутим нема мјеста паници. У питању је један кластер, људи који су заједно путовали на посао, и ми предузимамо све прописане мјере како бисмо спријечили ширење кластера. Што се тиче Центра за социјални рад покушаћемо у што краћем року организовати рад ове установе а већ данас ће бити извршена дезинфекција свих просторија које су користили запослени“, рекао је начелник општине и предсједник Штаба Озрен Петковић.

„Чињеница је да су се људи прилично опустили и да је ситуација сложенија. Ми одрађујемо свој дио посла, пратићемо ситуацију и поступати у складу са потребама и препорукама надлежних институција“, рекао је замјеник директора Дома здравља „Озрен“ Душко Петровић.

На састанку је донесен закључак којим се апелује на грађане да поштују прописане мјере, да носе заштитне маске и држе дистанцу од најмање два метра а инспекцијским органима је наложено да појачају активности на контроли поштивања прописаних мјера.