УДРУЖЕНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ ПРОИЗВОЂАЧИ СПРЕМНИ ДА СНАБДИЈЕВАЈУ ОЗРЕНСКЕ ТЕРМЕ

На позив начелника општине Озрена Петковића данас су се у Петрову окупили  пољопривредни произвођачи из ове локалне заједнице како би се договорили о заједничком наступу и понуди својих производа бањско-туристичком комплексу „Терме – Озрен“. Како је истакнуто на састанку отварањем Терми биће отворено и мини тржиште за домаће производе, првенствено хране и пића, поврћа, воћа, прерађевина од млијека и меса, али и сувенира и других производа или рукотворина.

„Ми смо већ обавили разговоре са менаџментом Терми и они су исказали добру вољу за сарадњу. Сада је све до нас, колико ћемо искористити пружену шансу“, рекао је Петковић.

А произвођачи, међу којима су били повртлари, произвођачи крављег и козијег сира, свјежег воћа и прерађевина од воћа, произвођачи цвијећа, били су јединствени  у томе да се шанса мора прихватити објеручке.

„Ми ћемо дати своју понуду, шта и колико можемо произвести, а спремни смо на покретање и нове производње. Потрудићемо се да поред снабдијевања кухиње обезбиједимо и сталну продајну изложбу наших производа, која ће истовремено обогатити саму понуду бањског комплекса и бити реклама за оно што ми радимо“, истакли су пољопривредници.

На састанку је прецизирано да се Термама понуди све што се производи, уз спремност повећања производње сходно потребама, да надлежни општински службеници и представници Удружења пољопривредника  буду веза између произвођача и крајњег купца, како би се што више потреба бањског комплекса подмирило производима људи са подручја ове општине. Упућен је позив и свим осталим произвођачима, укључујући произвођаче меса и месних прерађевина, да се укључе у Удружење пољопривредника и оснаже заједничку понуду локалног становништва.